Honden

De verblijven
Wij bieden de honden binnen- en buitenkennels. De binnenbehuizing is voorzien van vloerverwarming. In de zomer worden de binnenruimtes gekoeld en er is een goede ventilatie aanwezig.  De puppy's die bij ons voor de dagopvang zijn, verblijven bij ons in de kantine en krijgen zodoende volop aandacht. Wanneer zij wat ouder zijn, verblijven ze bij de andere honden in de kennels.  Omdat honden roedeldieren zijn streven wij ernaar om ze samen in een kennel te huisvesten. Mocht dit problemen opleveren dan kunnen ze uiteraard altijd apart geplaatst worden. Loopse teven moeten wij helaas weigeren om de rust in ons pension te waarborgen. Wij nemen geen honden aan die apart uitgelaten moeten worden. 

Via onderstaande link kom je uit bij een filmpje van de verblijven 
https://www.facebook.com/19372...

Bij het brengen van uw hond verwachten wij dat uw hond ontwormd en vlo vrij is, tevens dat zij voldoende zijn uitgelaten. Wij merken dat veel honden niet uitgelaten zijn waardoor ze hun behoefte bij het pension in de gang of kennel doen voordat ze op de uitrenvelden zijn. Wilt u hier alstublieft op letten, alvast bedankt!

Het uitlaten van de honden
De honden worden dagelijks vier keer per dag onder continu toezicht op één van de vier ruime speelweiden uitgelaten. Tevens beschikt het pension over vier betonvelden waar de honden bij slecht weer uitgelaten kunnen worden. Dit gebeurt in nauwkeurig uitgezochte groepjes. Het is dan ook van groot belang dat uw hond goed gesocialiseerd is. De honden kunnen dan hun behoefte doen, spelen, lekker in het gras rollen of slapen. Uiteraard wordt de ontlasting meteen uit de weiden verwijderd.
Uitvallende honden, of honden die overmatig dekken kunnen wij helaas niet plaatsen in het belang van onze andere gasten. 

Risico honden
Er zijn bepaalde rassen en kruisingen welke wij niet aannemen in het pension vanwege achtergrond en ervaring om de veiligheid voor onze andere gasten te waarborgen waaronder;
* Staffords                * Tosa Inu                     * Geen nieuwe Rottweilers
* Dogo Argentino      * Amerikaanse Bully
* Mastino                  * Dogo Canario
* Pitbulls                  * Bully XL
* Boerboel                * Alaskan Malamute 

Bij twijfel neem gerust contact met ons op

Inentingen

  1. Cocktailenting (jaarlijks)
  2. Parainfluenza
  3. Kennelhoest (Bordetella neusenting of de Pneumodog enting)

De bortella neusenting heeft een beter beschermende werking dan de Pneumodog enting, daarom raden wij deze aan. De Bordetella neusenting is een jaar geldig en moet minstens drie dagen voor aanvang van het verblijf in ons pension gegeven zijn. De Pneumodog enting moet na de eerste keer van enten na 2 á 3 weken herhaald worden en moet daarna jaarlijks herhaald worden. 

  • De entingen tegen Parvo, Hondenziekte en Kennelhoest mogen tijdens het verblijf niet verlopen!
  • Mocht uw hond niet jaarlijks geënt zijn, moet er een herhaalvaccinatie 2 á 3 weken na het halen van de eerste vaccinatie plaatsvinden.
  • Indien de vereiste inentingen niet zijn gezet kunnen wij de hond(en) niet aannemen!

Vakantie opvang voor de leeftijdscategorie jonger dan 7 maanden wordt alléén na overleg door ons geaccepteerd. Hierover kunt u telefonisch of via de mail contact met ons opnemen.
Voor honden jonger dan 7 maanden kunt u ook in overleg bij ons terecht voor dagopvang. Hiervoor is het wel belangrijk dat alle entingen in orde zijn. 
Vaccinatie moet gegeven worden wanneer uw puppy 6, 9 en 12 weken oud is.
Vanaf 9 weken mag de kennelhoest (Bordetella) enting gegeven worden.

Bij vragen, twijfel of problemen, kunt u ons het beste even bellen voor overleg of met de aan ons dierenpension verbonden dierenarts:
VCNH Hoornseweg 31
1775 RB Middenmeer
T: 0227-581234