Trimsalon De Boerdik

Tijdens het verblijf van uw hond of kat in Dierenpension “De Boerdik" kunt u uw lievelingsdier desgewenst ook laten trimmen, wassen of kammen in onze trimsalon.  Wat is er mooier dan een huisdier dat, net als u na wellicht een vakantie, weer mooi getrimd thuiskomt! Uiteraard is het ook mogelijk om uw hond of kat te laten trimmen wanneer u geen klant bent bij het pension!

LET OP HONDEN EN KATTEN DIENEN VLO VRIJ TE ZIJN!

Voor het maken van een afspraak voor de trimsalon, kunt u met ons telefonisch of per mail contact op nemen. 
Het is mogelijk om uw huisdier te laten trimmen op donderdag en 1 x per maand op de zaterdag.
T: 0229-505943
E: info@dierenpensiondeboerdik.nl

Spaarkaart
Het dierenpension werkt sinds kort met een spaarkaart, bij iedere trim- of wasbeurt krijg je een stempel. Bij inlevering van een volle spaarkaart tijdens de 7e trim- of wasbeurt krijg je 50% korting op de volledige prijs! 
* Sparen en inwisselen bij Mandy

Waarom naar de trimsalon?
Voor bijna iedere hond is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Zelfs voor kruisingen en kortharige honden geldt dat, want ook zij kunnen verschrikkelijk verharen.
Maar wat houdt trimmen nu eigenlijk echt in? Afhankelijk van de vacht houdt trimmen in :Scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.
Het dagelijks onderhoud kan men zelf doen d.m.v. een regelmatige borstelbeurt. Men let dan op klitten in de vacht en controleert het dier op wondjes en ongedierte. Vooral niet te vaak borstelen, hierdoor maakt het lichaam nieuwe haren aan en kan de vacht overmatig gaan verharen!
Als de hond/kat gewassen wordt wel altijd eerst de klitten uit de vacht halen en een goede honden of kattenshampoo gebruiken. Babyshampoo heeft een andere pH waarde dan deze shampoos!
Komt de hond of kat toch vervilt of met klitten in de trimsalon dan zal deze meestal geschoren moeten worden. Het uit de klit halen is een zeer pijnlijke behandeling      

                                             
Plukken
Plukken is het verwijderen van de bovenste dode haarlaag, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om goed door te komen. Trimmers verwijderen deze met de hand of met een trimmes. Ruwharige honden en kruisingen met deze vacht  zijn hier geschikt voor. Denk aan bv Schnauzers, Bouviers, Teckels, Spaniëls ,Setters en Retrievers.

Scheren en /of knippen
Poedels en honden met hetzelfde vachttype kun je scheren en/of knippen in elk  gewenst model. In de winter kun je ook de hond laten trimmen, eventueel kan de vacht dan iets langer blijven. Bedenk dan wel dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en een lange vacht blijft ook lang nat.

Door de vacht op het juiste moment te laten trimmen voorkomt men vaak een hoop narigheid, waaronder huidklachten, jeuk en vervilten.
 
Hoe vaak naar de trimsalon
Ruwharige vachten 2-4 maal per jaar
Spanielvachten 4-6 maal per jaar
Poedelvachten  4-8 maal per jaar

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor een wasbeurt tussendoor!
De meeste honden vinden het heerlijk als ze gewassen en geknipt zijn en alle aandacht van de trimmer hebben gekregen. Begin wel al op jonge leeftijd de hond aan deze behandelingen te wennen, dan komen ze graag op bezoek!

In onze trimsalon kunt u ook terecht voor het trimmen en/of wassen van uw kat(ten).
Neem contact met onze trimsalon op voor meer informatie of de prijzen. 

Overige: 
Ook is het mogelijk om de anaalklieren van uw hond te laten behandelen, de kosten hiervoor bedragen € 5,00. Hiernaast is het ook mogelijk om de nagels van uw hond/kat te laten knippen. De prijs hiervoor is €7,50

Provincie Noord Holland; omgeving Hoorn, Medemblik, Heerhugowaard